Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
  • 150 γρ. πίτουρο βρώμης
  • 1 αυγό
  • 2 μικρά κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν στη συνέχεια αφράτα τα κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και μόλις ροδίσουν από όλες τις μεριές τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με μία ελαφριά σως γιαουρτιού. botrini735x90