Υλικά
- 1 κιλό μανταρίνια
- 1 λεμόνι
- 3 1/2 κούπες ζάχαρη
- 5 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Κόβετε το λεμόνι και τα μανταρίνια αρχικά στα τέσσερα και στη συνέχεια σε φέτες μισού εκατοστού. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε το νερό και σκεπάζετε καλά με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας το μείγμα έξω για μια μέρα. Την επομένη, αδειάζετε το μείγμα σε κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε να λιώσει και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και γεμίζετε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.