Υλικά

  • 2 στήθη από κοτόπουλο
  • 6 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια του κρασιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 ρίζες ginger
  • 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια. Κόβετε το ginger και το σκόρδο ομοίως σε μικρά κυβάκια.
  2. Αφού το ελαιόλαδο έχει ζεσταθεί τσιγαρίζετε πρώτα το σκόρδο και το ginger και μετά ρίχνετε και τα στήθη κοτόπουλο στο τηγάνι για να τσιγαριστούν και να πάρουν άρωμα.
  3. Ανακατεύετε λίγο το κοτόπουλο με το ginger και το σκόρδο και ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, το μέλι, τη σόγια και τον ντοματοπελτέ μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
  4. Μόλις δείτε ότι η σάλτσα πήξει το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Συνοδεύετε με ρύζι.