Υλικά
- 2 στήθη από κοτόπουλο
- 6 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ποτήρια του κρασιού σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 ρίζες ginger
- 2 ποτηράκια του κρασιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια. Κόβετε το ginger και το σκόρδο ομοίως σε μικρά κυβάκια.
- Αφού το ελαιόλαδο έχει ζεσταθεί τσιγαρίζετε πρώτα το σκόρδο και το ginger και μετά ρίχνετε και τα στήθη κοτόπουλο στο τηγάνι για να τσιγαριστούν και να πάρουν άρωμα.
- Ανακατεύετε λίγο το κοτόπουλο με το ginger και το σκόρδο και ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, το μέλι, τη σόγια και τον ντοματοπελτέ μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
- Μόλις δείτε ότι η σάλτσα πήξει το κοτόπουλο είναι έτοιμο. Συνοδεύετε με ρύζι.