Υλικά
- 15 φέτες μπαγκέτα ή ψωμί για μπρουσκέτες
- 200 γραμμάρια ανθότυρο
- 100 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο
- Φύλλα βασιλικού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές πλάγιες φέτες και τις φρυγανίζετε στο γκριλ του φούρνου για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αλείφετε τις μπρουσκέτες με λίγο ανθότυρο και προσθέτετε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα σύκο. Ψιλοκόβετε το βασιλικό και αφήνετε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
- Πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού.