Υλικά

  • 15 φέτες μπαγκέτα ή ψωμί για μπρουσκέτες
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • 100 γραμμάρια μαρμελάδα σύκο
  • Φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τη μπαγκέτα σε λεπτές πλάγιες φέτες και τις φρυγανίζετε στο γκριλ του φούρνου για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Αλείφετε τις μπρουσκέτες με λίγο ανθότυρο και προσθέτετε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα σύκο. Ψιλοκόβετε το βασιλικό και αφήνετε μερικά φύλλα ολόκληρα για το ντεκόρ.
  3. Πασπαλίζετε με λίγο βασιλικό, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού.