Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάζετε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβετε σε λωρίδες.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά και φτιάχνετε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο. Βυθίζετε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάτε με ένα πηρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
- Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ.
- Περνάτε σε καλαμάκια τις λωρίδες κοτόπουλου και τις τοποθετείτε σε μια σχάρα.
- Τη σχάρα αυτή τη βάζετε πάνω από το ταψί. Ρίχνετε στον πάτο του ταψιού ελάχιστο νερό και βάζετε τα σουβλάκια κοτόπουλου να ψηθούν.
- Σε 8-10 λεπτά, τα βγάζετε από το φούρνο και τα γυρνάτε από την άλλη πλευρά.
- Τα αφήνετε να ψηθούν άλλα 8-10 λεπτά απ΄ αυτή την πλευρά και είναι έτοιμα. Τα σερβίρετε σε πιατέλα μαζί με το αγγούρι κομμένο σε φέτες. Συνοδεύετε με τη σως γιαουρτιού.