Υλικά
- 400 γραμμάρια φετουτσίνι
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- 1 λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φετουτσίνι για περίπου 7 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και έπειτα τα στραγγίζετε.
- Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
- Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Αφήνετε για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.