Υλικά
- 1 καρότο σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 χοντροκομμένο σέλερι
- 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 600 γραμμάρια αρακάς
- Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και ανακατεύετε συνεχώς.
- Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το ζωμό και όταν βράσει το μείγμα, προσθέτετε τον αρακά.
- Αφήνετε να βράσουν για 15 – 20 λεπτά ακόμη. Με μπλέντερ ανακατεύετε την σούπα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε πιάτο και με μια φέτα ζεστό ψωμί.