Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κακάο
- 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι εσπρέσο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί
- λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το ταψί
- ½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα αυγά και τους κρόκους.
- Συμπληρώνετε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύετε ξανά. Αλείφετε με βούτυρο και πασπαλίζετε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών.
- Αδειάζετε το μείγμα που φτιάξατε μέσα στο ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Όταν βγάλετε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσετε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά θα τα σερβίρετε.