Υλικά
- μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
- κρέμα ζαχαροπλαστικής
- βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας ζαχαροπλαστικής)
- άρωμα βανίλιας
- λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι
- γλάσο σοκολάτας
- Για το παντεσπάνι σοκολάτας
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 5 αβγά
- 30 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα.
- Μόλις τα υλικά δέσουν, αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο,
- Συνεχίζοντας ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.