Υλικά

  • μια δόση παντεσπάνι σοκολάτας
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμας ζαχαροπλαστικής)
  • άρωμα βανίλιας
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι
  • γλάσο σοκολάτας
  • Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 5 αβγά
  • 30 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα.
  2. Μόλις τα υλικά δέσουν, αδειάζετε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο,
  3. Συνεχίζοντας ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.