Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 πιπερίτσες καυτερές τσίλι
- 600ml φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
- 200ml πελτέ ντομάτας
- ½ κιλό ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
- 4 καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
- 12 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις γαρίδες, τις πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά.
- Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ ντομάτας μαζί με τον ζωμό θαλασσινών, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 35 λεπτά.
- Στη συνέχεια βράζετε σε ζεστό νερό τις ταλιατέλες για 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφού ετοιμαστεί και η σάλτσα, σουρώνετε τις ταλιατέλες και τις ξαναρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη τις ταλιατέλες μέχρι να γυαλίσουν.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες με την σάλτα από καλαμάρια και γαρίδες και γαρνίρετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.