Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πιπερίτσες καυτερές τσίλι
  • 600ml φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
  • 200ml πελτέ ντομάτας
  • ½ κιλό ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
  • 4 καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 12  γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις γαρίδες, τις πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον πελτέ ντομάτας μαζί με τον ζωμό θαλασσινών, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Σκεπάζετε και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 35 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια βράζετε σε ζεστό νερό τις ταλιατέλες για 8 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια αφού ετοιμαστεί και η σάλτσα, σουρώνετε τις ταλιατέλες και τις ξαναρίχνετε πίσω στην κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά ακόμη τις ταλιατέλες μέχρι να γυαλίσουν.
  6. Σερβίρετε τις ταλιατέλες με την σάλτα από καλαμάρια και γαρίδες και γαρνίρετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.