Υλικά
- 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
- 2 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- ½ κιλό χυλοπίτες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει τον κόκορα σε κομμάτια για να μπορέσετε να τον μαγειρέψετε.
- Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, τοποθετείτε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε.
- Τα γυρίζετε με ένα πιρούνι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του κόκορα.
- Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τον κόκορα με τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
- Στο σημείο αυτό προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
- Στο χρόνο αυτό συμπληρώνετε ένα ποτήρι νερό καθώς το προηγούμενο θα έχει απορροφηθεί.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.
- Οι χυλοπίτες θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για να βράσουν.
- Όταν βράσουν και οι χυλοπίτες το φαγητό είναι έτοιμο και μπορείτε να το σερβίρετε.