Υλικά
- 1 ποτήρι του νερού ξανθές σταφίδες
- 3-3 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, που το ανακατεύετε με το αλεύρι
- 2 ποτήρια του νερού χυμό μανταρινιού
- 1 ποτήρι του νερού αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε ένα μπολ το χυμό μανταρινιού, το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτετε τη σόδα ανακατεύοντας και μετά ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν.
- Στη συνέχεια βάζετε τις σταφίδες και ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Κατόπιν ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λεπτά.