Υλικά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
- 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 πρέζα τζίντζερ
- 1 πρέζα γλυκάνισο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμμάρια πλιγούρι
- 400 ml. νερό
- κατσικίσιο τυρί
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 ντομάτες
- μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το πλιγούρι και στη συνέχεια το νερό.
- Αφήνετε το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό για περίπου μια ώρα.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτετε το πλιγούρι.
- Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε, βάζετε το κατσικίσιο τυρί και περιχύνετε την σαλάτα.
- Στολίζετε με φρέσκο μαϊντανό.