Υλικά
- 600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- 20ml ελαιόλαδο
- 3 στήθη κοτόπουλο λεπτά κομμένα στη μέση
- 1 συσκευασία λαζάνια
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε καυτό νερό βράζετε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά.
- Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο στην μέση οριζοντίως.
- Τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά. Να μην ψηθούν εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο.
- Αλατοπιπερώνετε.
- Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού διαστάσεων 35 x 25 εκ. λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια.
- Ξαναβάζετε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνετε τα κομματάκια κοτόπουλου.
- Συνεχίζετε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος και πάλι κοτόπουλο.
- Ξαναστρώνετε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνετε με την μοτσαρέλα.
- Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.