Υλικά
- 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 400 γραμμάρια καρυδόψιχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνετε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο 1 λεπτό.
- Σε ένα μίξερ ανακατεύετε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.
- Ανακατεύετε στη συνέχεια μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι μαζί με την καρυδόψιχα.
- Ρίχνετε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.