Υλικά
- 600 γραμμάρια κιμά
- 2 αυγά
- 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό.
- Αφαιρείτε με τα χέρια ή με ένα μαχαίρι την κόρα. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
- Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά με την ψίχα του ψωμιού.
- Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
- Ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.
- Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
- Όταν το βγάλετε πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί με ταψί.
- Ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.