Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ποτήρια vερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 κιλό αρακά
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
  2. Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε νερό, τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  4. Έπειτα ρίχνετε τον αρακά και συμπληρώνετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.
  5. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 35 με 40 λεπτά.
  6. Στο τέλος εάν θέλετε προσθέτετε και λίγη ρίγανη.