Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 ποτήρια vερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1/2 κιλό αρακά
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα μανιτάρια
Εκτέλεση
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
- Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καρότα και τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε νερό, τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Έπειτα ρίχνετε τον αρακά και συμπληρώνετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.
- Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 35 με 40 λεπτά.
- Στο τέλος εάν θέλετε προσθέτετε και λίγη ρίγανη.