Υλικά
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού πορτοκαλιού ξύσμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε σιγά – σιγά τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Αφαιρείτε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίχνετε σταδιακά το γάλα, ενώ χτυπάτε.
- Προσθέτετε το πορτοκαλί, το κακάο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Το ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό ρόφημα.