Υλικά

  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πορτοκαλιού ξύσμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3/4 φλιτζανιού μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε σιγά – σιγά τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  2. Αφαιρείτε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίχνετε σταδιακά το γάλα, ενώ χτυπάτε.
  3. Προσθέτετε το πορτοκαλί, το κακάο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  4. Το ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό ρόφημα.