Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια πέννες
- 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένο των 185 γραμμαρίων
- 500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας εμπορίου
- ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 500ml γάλα
- 550 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τις πέννες για 7 λεπτά.
- Στη συνέχεια στραγγίζετε τις πέννες και τις βάζετε σε ένα πυρέξ μαζί με τον τόνο, τη σάλτσα ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα χωρίς σβόλους.
- Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι το τυρί να λιώσει.
- Περιχύνετε την σάλτσα τυριού πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.