Υλικά
- 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- 1 αυγό βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 πράσο
- 1 ξινόμηλο
- 300 γραμμάρια μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας κάρι
- 1 κουταλιά της σούπας κολίανδρος σε κόκκους
- ½ σελινόριζα καθαρισμένη, βρασμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, να βράσουν για 20 λεπτά.
- Ταυτόχρονα βράζετε το αυγό σε άλλο σκεύος για 10 λεπτά το πολύ σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Κρατάτε από το πράσο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος και το κόβετε σε ροδέλες.
- Αφαιρείτε τα κουκούτσια από το ξινόμηλο και όπως είναι με τη φλούδα το κόβετε σε μικρούς κύβους.
- Βάζετε τους κύβους αυτούς σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Βάζετε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε κόκκους και ανακινείτε το τηγάνι από το χερούλι.
- Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καβουρδιστούν οι κόκκοι και να βγάλουν το άρωμά τους.
- Στη συνέχεια, αδειάζετε τους κόκκους στο γουδί και τους κοπανάτε για να γίνουν σκόνη.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε 100 ml νερό να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα το σέλερι και το πράσο και τα ζεματάτε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί.
- Στο ίδιο ταψί μεταφέρετε τις πατάτες και τη σελινόρζα. Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
- Στη διάρκεια του χρόνου αυτού σε ένα μπολ, βάζετε τη μαγιονέζα, το κάρι και τον κολίανδρο και ανακατεύετε.
- Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες με τα λαχανικά που έχουν κρυώσει και τα ρίχνετε στο μπολ με τη μαγιονέζα.
- Προσθέτετε τους κύβους ξινόμηλου, ανακατεύετε και γαρνίρετε με τις ροδέλες αυγού από πάνω.