Υλικά
- 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
- 1/2 μπουκετάκι μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι μπύρα
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- Προσθέτετε 1 φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα.
- Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά. Υπολογίζετε το χρόνο και βγάζετε από το ψυγείο.
- Στο σημείο αυτό ρίχνετε στο χυλό, την τριμμένη φέτα με την παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο μπρόκολο και την ανακατεύετε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σχηματίζετε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά.
- Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε μέσα τις μπάλες τυριού και τις τηγανίζουμε.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι τις γυρνάτε και από τις δύο πλευρές. Είναι έτοιμες μόλις πάρουν χρώμα.
- Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε πιάτο ή πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις τυλίγετε με το χαρτί και τις αφήνετε λίγα λεπτά πριν τις σερβίρετε, για να απορροφήσει το χαρτί μια ποσότητα από το λάδι και να μην είναι οι τυροκροκέτες πολύ λιπαρές.