Υλικά
- 1 ολόκληρη ζύμη για φύλλο πίτας (εναλλακτικά φύλλο για πίτα, σφολιάτα, κουρού, τάρτας)
- 3 ½ κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- ½ ράβδος λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (η 1/2 ράβδος αντιστοιχεί σε 60 γραμμάρια βούτυρο)
- 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα εβαπορέ (140 γραμμάρια)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε σκόνη κακάο και ζάχαρη.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το φύλλο πίτας) και τα χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα σαν ρευστός χυλός.
- Βάζετε το φύλλο πίτας σε ένα κυκλικό πυρέξ για τάρτες και τρυπάτε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι.
- Ρίχνετε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη πίτα και ψήνετε για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα φούρνου.
- Αφού ψηθεί βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 15 -20 πολύ καλά πριν σερβίρετε.
- Σερβίρετε με σαντιγί.