Υλικά
- 5-6 πατάτες
- 3-4 ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες ντομάτες
- Χυμός από 1-2 λεμόνια
- Αλάτι
- πιπέρι
- 500 γραμμάρια τραχανά
- 3 κόκκινες πιπεριές γλυκές
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με τον χυμό ντομάτας και αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνετε σταδιακά τον τραχανά και λίγο αλάτι και ανακατεύετε διαρκώς για να μην κολλήσει.
- Τον αφήνετε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει χυλός.