Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό φλιτζάνι γάλα
- 4 αυγά
- 3 βανίλιες
- 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- Μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα στη μέτρια σκάλα.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι, το οποίο έχετε ανακατέψει με το μπέικιν και τα έχετε κοσκινίσει.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ταψάκι, το οποίο έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει πριν.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρετε μόλις κρυώσει και πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.