Υλικά
- 1 μπουκάλι καλό κόκκινο ξηρό κρασί
- 4-5 καρφιά γαρύφαλλο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- φλούδα από ένα λεμόνι
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα μυρωδικά και τη ζάχαρη με λίγο κρασί να σιγοβράσουν ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτετε κατόπιν το υπόλοιπο κρασί, τη φλούδα του λεμονιού και αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά χωρίς να κοχλάσει.
- Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για μερικά λεπτά για να τραβήξει το κρασί τα αρώματα.
- Για πιο έντονη γεύση και άρωμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρούμι ή αμαρέτο στο τέλος χωρίς να βράσουν.