Υλικά
Τα τελευταία χρόνια το κρίταμο έχουν ανακαλύψει και μερικοί από τους σπουδαιότερους διεθνείς και έλληνες σεφ! Μια ματιά μόνο στα ονόματα και τις περιγραφές των πιάτων πασίγνωστων σεφ θα σας χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για τις δικές σας δημιουργίες με το μοναδικό αυτό συστατικό… Heston Blumenthal – «The Fat Duck» (τρία αστέρια Michelin) Πιάτο: Σούπα αστακού με αγγούρι, σαλάτα αστακού, καπνιστό κρεμμύδι και κρίταμο Clare Smyth – «Restaurant Gordon Ramsay» (τρία αστέρια Michelin) Πιάτο: Τηγανητό λαβράκι με κρίταμο χαβιάρι Oscietra και βελουτέ από χαβιάρι και μύδια «Gordon Ramsay Plane Food» Πιάτο: Αστακός, αγγουράκι, κρίταμο και ντρέσινγκ από Bloody Mary «Jamie Oliver» (περιοδικό) Πιάτο: Βασική συνταγή για κρίταμο τουρσί με μικρά πράσα και σκόρδο «La Vague d’Or, St-Tropez» (τρία αστέρια Michelin) Πιάτο: Καλκάνι σε κρούστα από άνθος αλατιού Camargue με οστρακοειδή και κρίταμο Λευτέρης Λαζάρου Πιάτο: Καρπάτσιο λαβράκι με μαριναρισμένο κρίταμο σε μαξιλάρι αγγουριού Βαγγέλης Δρίσκας Πιάτο: Χταπόδι με αστεροειδή γλυκάνισο και πιπέρι Σετσουάν, σαλάτα με κόκκινες και πράσινες πιπεριές και κρίταμο τουρσί Έκτορας Μποτρίνι Πιάτο: Καρπάτσιο καπνιστού ξιφία με τον τρόπο των ψαράδων, κρίταμο, κάπαρη και φράουλες