Υλικά
- 1 πρέζα ξυνό
- 3 ποτήρια νερό
- 5-6 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 250 γραμμάρια γλυκόζη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Παίρνετε ένα – ένα τα λεμόνια και τα τρίβετε στον τρίφτη.
- Τα χαράζετε σε 5 κομμάτια.
- Παίρνετε οδοντογλυφίδες και τα τυλίγετε σε καρουλάκια.
- Τα ξεπικρίζετε βράζοντας τα 3 φορές και τα στραγγίζετε ρίχνοντάς τα σε κρύο νερό.
- Στη συνέχεια τα στύβετε ελαφρώς με το χέρι.
- Ταυτόχρονα έχετε βράσει το νερό με τη ζάχαρη για 10-15 λεπτά.
- Ξαφρίζετε γιατί διαφορετικά το γλυκό θα ζαχαρώσει γρήγορα.
- Προς το τέλος ρίχνετε μέσα τα λεμόνια, τη γλυκόζη και τελευταίο το ξυνό αφού πρώτα το έχετε διαλύσει σε λίγο νερό.
- Τα αφήνετε να δέσουν, δηλαδή το σιρόπι να κυλάει στάλα-στάλα από το κουταλάκι