Υλικά
- 1/2 συσκευασία πέννες
- 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 4 φέτες μπέικον καπνιστό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις πέννες ανακατεύοντας για 5 λεπτά, τα βράζετε για 7 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
- Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μπέικον ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τις πέννες.
- Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
- Αφήνετε να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.