Υλικά

  • 1/2 συσκευασία πέννες
  • 6 σπαράγγια φρέσκα πράσινα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 4  φέτες μπέικον καπνιστό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό αλατισμένο να βράζει. Όταν αρχίζει και κοχλάζει ρίχνετε τις πέννες ανακατεύοντας για 5 λεπτά, τα βράζετε για 7 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
  2. Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα ρίχνετε στο βραστό νερό να ζεματιστούν για 5 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μπέικον ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Αφού έχουν σοταριστεί το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέτετε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τις πέννες.
  6. Αφήνετε ένα δυο λεπτά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
  7. Αφήνετε να δέσει η κρέμα και σερβίρετε το φαγητό πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.