Υλικά
- 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας βρασμένο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 2 κλωναράκια μέντας ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 5 πατάτες βρασμένες
Εκτέλεση
- Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τις πατάτες και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο, για περίπου 25 – 30 λεπτά.
- Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και βάζετε για 5′-10′ στο ψυγείο.
- Φτιάχνετε την σως χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το γιαούρτι, τα φυλλαράκια μέντας, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
- Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με την σως, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την σαλάτα στην σαλατιέρα σερβιρίσματος.
- Κρατάτε την σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.