Υλικά

  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια κάψουλα
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
  2. Αποσύρετε, μεταφέρετε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας.
  3. Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
  4. Τοποθετείτε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
  5. Για την καραμέλα
  6. Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
  7. Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.