Υλικά
- Μισό λίτρο γάλα
- Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Μία βανίλια κάψουλα
- 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
- Αποσύρετε, μεταφέρετε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας.
- Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
- Τοποθετείτε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
- Για την καραμέλα
- Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
- Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.