Υλικά
- 113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 αυγό
- 160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250 γραμμάρια φράουλες αποξηραμένες χοντροκομμένες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
- Χοντροκόβετε τις φράουλες.
- Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Κλείνετε το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτετε τις φράουλες στο μείγμα και ανακατεύετε με χαμηλή ένταση.
- Με ένα κουτάλι του γλυκού πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζετε στις λαδόκολλες.
- Ψήνετε για 10-12 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.