Υλικά
- 500 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
- 4 μανταρίνια κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά μαζί το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα παντζάρια για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνετε.
- Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε τα βρασμένα παντζάρια, το σέλινο και το κρεμμύδι.
- Βάζετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με το μείγμα λαδιού και τις φέτες από τα μανταρίνια και σερβίρετε.