Υλικά

  • 500 γραμμάρια παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 4 μανταρίνια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά μαζί το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα παντζάρια για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνετε.
  3. Σε άλλο μπολ, ανακατεύετε τα βρασμένα παντζάρια, το σέλινο και το κρεμμύδι.
  4. Βάζετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με το μείγμα λαδιού και τις φέτες από τα μανταρίνια και σερβίρετε.