Υλικά
- 7 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο. Σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα.
- Μόλις λιώσει, προσθέτετε 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο και ανακατεύετε καλά.
- Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
- Αμέσως μετά το αφήνετε στην άκρη, να κρυώσει.
- Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
- Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, βάζετε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Επίσης ρίχνετε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ρίχνετε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνετε απαλά με σπάτουλα.
- Αλείφετε με λάδι μια φόρμα και στρώνετε στη βάση της μια λαδόκολλα.
- Κρατάτε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζετε στη φόρμα.
- Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς. Χρειάζεται 35 λεπτά για να ψηθεί.
- Όταν τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
- Τη βάζετε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.