Υλικά

  • 8 φλιτζάνια τεμαχισμένο κόκκινο και πράσινο λάχανο
  • 45 γραμμάρια μείγμα λαχανοσαλάτας με μπρόκολο (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 4)
  • 1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κόκκινα μαζί με τα πράσινα λάχανα, τα μπρόκολα τη λαχανοσαλάτα, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια.
  2. Στο μπλέντερ ρίχνετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξίδι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα. Αφήνετε για 20 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.