Υλικά
- 8 φλιτζάνια τεμαχισμένο κόκκινο και πράσινο λάχανο
- 45 γραμμάρια μείγμα λαχανοσαλάτας με μπρόκολο (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες (περίπου 4)
- 1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κόκκινα μαζί με τα πράσινα λάχανα, τα μπρόκολα τη λαχανοσαλάτα, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια.
- Στο μπλέντερ ρίχνετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξίδι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά με μια κουτάλα. Αφήνετε για 20 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρετε.