Υλικά

  • 150 γραμμάρια πλιγούρι
  • 500 γραμμάρια ντομάτες
  • 1 κούπα ρύζι
  • 400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φέτα

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνετε πολύ καλά τις γαρίδες ώστε να είναι μαλακές.
  2. Ξεπλένετε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζετε βάζοντας μία κούπα βραστό νερό μέσα στο πλιγούρι και σκεπάζετε με μια πετσέτα.
  3. Αφήνετε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τις ντομάτες σε κύβους μαζί με τα μυρωδικά, τις γαρίδες και το ρύζι και μαγειρεύετε για 15 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ μουλιάζετε το πλιγούρι για 5 λεπτά με νερό να το καλύπτει.
  6. Στη συνέχεια στραγγίζετε το πλιγούρι και ενώνετε με τη σάλτσα ντομάτας, τις γαρίδες, το λάδι, το χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο.
  7.  Ανακατεύετε και σερβίρετε με θρυμματισμένη φέτα.