Υλικά
- 2 ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού cream of tartar (κρεμόριο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι αγνό φυτικό λίπος προαιρετικά
- 1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλάκι του γλυκού. βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
- 2 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση
- Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
- Στο μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, το λίπος, και 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη.
- Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε σε μέτρια σκάλα.
- Προσθέτετε τα ξηρά συστατικά και χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος (μιας μπάλας του γκολφ) και ρολάρετε μέσα στη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ψήνετε τα μπισκότα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου 10 με 12 λεπτά.
- Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι 1 εβδομάδα.