Υλικά

  • 750 γραμμάρια χουρμάδες καθαρισμένους και ψιλοκομμένους
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να λιώσει και προσθέτετε τους χουρμάδες μέχρι  να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε την κανέλα και το κακάο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες.
  3. Μόλις κρυώσει με ένα κουταλάκια του γλυκού ξεχωρίζετε το μείγμα και πλάθετε σε μπαλάκια.
  4. Ρίχνετε τα τρουφάκια μέσα στα μπολάκια για την επικάλυψη (κακάο, φιστίκι, καρύδα) και ξαναβάζετε στο ψυγείο.