Υλικά

  • 2 κουνέλια περίπου 4 κιλά χωρσμένα σε μερίδες (8-10 κομμάτια)
  • 2 φλιτζάνια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1-1 ½ φλιτζάνι  γλυκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1/3 φλιτζανιού κάππαρη με το ζουμί της
  • ½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αυτό το φαγητό θέλει προεργασία από το προηγούμενο βράδυ. Την προηγούμενη μέρα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί ή σε άλλο σκεύος το κουνέλι μαζί με ½ φλιτζάνι κρασί.
  2. Προσθέτετε 6 σκελίδες σκόρδο, 1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, τα δαμάσκηνα, τις ελιές, 1/3 φλιτζανιού κάππαρη με το ζουμί της, 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο,1 φύλλο δάφνη, το ξίδι, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.
  3. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το ταψί με το κουνέλι και το αφήνετε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  4. Το κουνέλι πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον ένα βράδυ ή και περισσότερες ώρες. Το βγάζετε 1-2 ώρες πριν το μαγειρέψετε.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  6. Μεταφέρετε το κουνέλι σε ένα τα ταψί που να χωράει όλα τα κομμάτια, ρίχνετε τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνετε από πάνω το υπόλοιπο κρασί.
  7. Βάζετε το κουνέλι να ψηθεί για 45 με 60 λεπτά και φροντίζετε στη διάρκεια του ψησίματος να το περιχύνετε συχνά με τη σάλτσα.