Υλικά
- 2 κουνέλια περίπου 4 κιλά χωρσμένα σε μερίδες (8-10 κομμάτια)
- 2 φλιτζάνια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 πακέτο ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- 6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1-1 ½ φλιτζάνι γλυκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνη
- 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1/3 φλιτζανιού κάππαρη με το ζουμί της
- ½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αυτό το φαγητό θέλει προεργασία από το προηγούμενο βράδυ. Την προηγούμενη μέρα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί ή σε άλλο σκεύος το κουνέλι μαζί με ½ φλιτζάνι κρασί.
- Προσθέτετε 6 σκελίδες σκόρδο, 1 ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, τα δαμάσκηνα, τις ελιές, 1/3 φλιτζανιού κάππαρη με το ζουμί της, 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο,1 φύλλο δάφνη, το ξίδι, το λάδι και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το ταψί με το κουνέλι και το αφήνετε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Το κουνέλι πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον ένα βράδυ ή και περισσότερες ώρες. Το βγάζετε 1-2 ώρες πριν το μαγειρέψετε.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Μεταφέρετε το κουνέλι σε ένα τα ταψί που να χωράει όλα τα κομμάτια, ρίχνετε τη μαύρη ζάχαρη και περιχύνετε από πάνω το υπόλοιπο κρασί.
- Βάζετε το κουνέλι να ψηθεί για 45 με 60 λεπτά και φροντίζετε στη διάρκεια του ψησίματος να το περιχύνετε συχνά με τη σάλτσα.