Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
- 1 πρέζα μαστίχα αλεσμένη
- 1 πρέζα μαχλέπι αλεσμένο
- 3 φλιτζάνια νερό (ή λιγότερο)
- 850 γραμμάρια αλεύρι χωριάτικο
- 2 φλιτζάνια και 6 κουταλιές του γλυκού αλεύρι φαρίνα
- 7 γραμμάρια μαγιά ξερή
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε το χωριάτικο αλεύρι, τη φαρίνα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη μαστίχα και το μαχλέπι.
- Προσθέτετε σταδιακά το νερό και ζυμώνετε. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος κόβετε με μαχαίρι σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
- Ζυμώνετε μέχρι να γυαλίσει η ζύμη. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά περίπου, να ξεκουραστεί.