Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια κοφτά κανέλα
  • 1 πρέζα μαστίχα αλεσμένη
  • 1 πρέζα μαχλέπι αλεσμένο
  • 3 φλιτζάνια νερό (ή λιγότερο)
  • 850 γραμμάρια αλεύρι χωριάτικο
  • 2 φλιτζάνια και 6 κουταλιές του γλυκού αλεύρι φαρίνα
  • 7 γραμμάρια μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα λεκανάκι ρίχνετε το χωριάτικο αλεύρι, τη φαρίνα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  2. Προσθέτετε σταδιακά το νερό και ζυμώνετε. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος κόβετε με μαχαίρι σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές.
  3. Ζυμώνετε μέχρι να γυαλίσει η ζύμη. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά περίπου, να ξεκουραστεί.