Υλικά
- 1 1/2 κιλό γαλέος
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1-2 λεμόνια
- 1/2 κεφάλι σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβετε το γαλέο σε μερίδες, τον πλένετε και τον αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε σουπιέρα και του στύβετε επάνω τον χυμό των λεμονιών.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον γαλέο να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του.
- Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη και σερβίρετε με σκορδαλιά από πατάτα.