Υλικά
- Για τη σαλάτα
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 ντομάτα
- 1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκι
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε φέτες
- 3/4 κούπας αρακάς κονσέρβας στραγγισμένος
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
- Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Εκτέλεση Για τη σαλάτα Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 8 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον χωρίς λάδι μέχρι να μαραθεί. Μεταφέρετε το μπέικον και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα ζυμαρικά, τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες, τα ντοματίνια, και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Για το ντρέσινγκ Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, το τυρί κρέμα και το ξύδι. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί. Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.