Υλικά
- 1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
- 1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια
- 1-2 κρεμμύδια
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
- αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ καθαρίζετε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένετε.
- Αν είναι πλατιά τα κόβετε κατά μήκος στην μέση. Εν συνεχεία τα πλένετε με άφθονο νερό.
- Κόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
- Προσθέτετε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Στην συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
- Κατόπιν αφαιρείτε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζετε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.
- Αφήνετε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.
- Στην συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σερβίρετε με φέτα και λευκό κρασί.