Υλικά
- 2 κιλά κόκκινα σταφύλια καθαρισμένα
- 250 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού. Τα βράζετε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Ταυτόχρονα καθαρίζετε τα σταφύλια από τα κουκούτσια και το πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ.
- Όταν το σιρόπι είναι κρύο το ενώνετε μαζί με τον πολτό του σταφυλιού ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψετε καλά τοποθετείτε το μείγμα στη παγωτομηχανή.
- Το δουλεύετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και το τοποθετείτε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
- Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τοποθετήστε το μείγμα στη κατάψυξη και αφήστε το για τουλάχιστον 6 ώρες.