Υλικά
- 2 κιλά αγριογούρουνο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει το αγριογούρουνο σε μερίδες για να μπορέσετε να το μαγειρέψετε.
- Καλό είναι 10 ώρες περίπου πριν ψήσετε το κρέας να το διατηρήσετε στο ψυγείο με αλάτι και πιπέρι.
- Επίσης πριν το γαρνίρετε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια πρέπει να τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο.
- Ανοίγετε το μάτι για να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, κόβετε σε ροδέλες τις πιπεριές ( αφού πρώτα τις πλύνετε με νερό και τις καθαρίσετε από τα σπόρια), τα κρεμμύδια και μαζί με τα μανιτάρια τα σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Αμέσως μετά βάζετε στη γάστρα το αγριογούρουνο και ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνετε ½ ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό στο κρέας.
- Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.
- Στο δίωρο πρέπει να βγάλετε το αγριογούρουνο από το φούρνο και να το γυρίσετε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σε αυτό το χρονικό σημείο προσθέτετε 1 ποτήρι κόκκινο κρασί. Αν δείτε ότι χρειάζεται μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό.
- Το αφήνετε να ψηθεί από την άλλη πλευρά για 1 ώρα ακόμη.