Υλικά

  • 200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 280 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 5 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου χτυπημένα
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού σε λωρίδες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο και ρυθμίζετε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρα 24 εκ. και απλώστε στη βάση της ένα φύλλο λαδόκολλα (κομμένο στη διάμετρο της φόρμας).
  2. Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, τα 300 γραμμάρια ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε στη μέτρια σκάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό μείγμα από τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Προσθέστε τα αυγά σταδιακά ανακατεύοντας καλά το μείγμα και απ’ τα τοιχώματα του κάδου.
  5. Προσθέστε το υπόλοιπο αμύγδαλο τριμμένο, το αλεύρι, το αλάτι και το ανακατεύετε μέχρι  να γίνει λείο.
  6. Απλώστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ισιώστε το με μια σπάτουλα. Ψήστε για 50-60 λεπτά.