Υλικά
- 3 κολοκυθάκια , κομμένα σε λωρίδες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια χαλούμι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο
- 90 γραμμάρια ανάμεικτη σαλάτα
- 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 15 γραμμάρια βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ξίδι
- φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το (τηγάνι) γκριλ. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Κόβουμε το χαλούμι σε 12 φέτες και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Μαγειρέψτε τις φέτες στο γκριλ για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε την ανάμεικτη σαλάτα σε μια σαλατιέρα μαζί με τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια.
- Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το ξύδι μαζί μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
- Περιχύνετε το ντρέσκινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.