Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε φιλέτα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, τη σάλτσα σόγιας, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι (γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή) και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο.
- Βυθίζουμε τις λωρίδες κοτόπουλου στη μαρινάδα και τις γυρνάμε με ένα πιρούνι για πάει παντού η σάλτσα.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για 2-3 ώρες, βάζοντάς το στο ψυγείο.