Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα (2 φύλλα)
- ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα κρεμμύδια (2 μεγάλα κρεμμύδια)
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 112 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
- 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
- 56 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Ξεδιπλώστε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ανοίξτε με τον πλάστη ένα τετράγωνο φύλλο διαστάσεων 27 x 27 εκ. Με ένα κουπ πατ 15 εκ. κόβετε ανά δύο δίσκους το φύλλο σφολιάτας. Επαναλάβετε με το άλλο φύλλο ώστε να έχετε 4 δίσκους ζύμης ανά φύλλο. Τοποθετήστε τους δίσκους σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
- Ζεσταίνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή εστία και προσθέτετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο. Σοτάρετε για 15 έως 20 λεπτά σε χαμηλή εστία, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι , ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, το κρασί και το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά. Κατεβάζετε από την εστία.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαράζετε έναν κύκλο 1 εκ εσωτερικά του κάθε δίσκου σφολιάτας. Στη συνέχεια τρίπατε κάθε δίσκο με ένα πιρούνι και πασπαλίστε με μια κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα.
- Τοποθετήστε το ένα τέταρτο από το μείγμα κρεμμυδιού σε κάθε δίσκο. Τοποθετήστε 28 γραμμάρια από το κατσικίσιο τυρί πάνω από τα κρεμμύδια σε κάθε δίσκο σφολιάτας. Στη συνέχεια προσθέστε από μια φέτα τομάτα στο κέντρο. Βουρτσίστε τη ντομάτα ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με βασιλικό, αλάτι και πιπέρι Τέλος πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά μέχρι η ζύμη να ροδίσει.