Υλικά
- 2 μεγάλα μάνγκο γύρω στο 1 κιλό
- 250 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα λάιμ
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα μάνγκο από τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
- Όταν το σιρόπι κρυώσει, το ενώνουμε μαζί με το χυμό των μάνγκο, ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), το ξύσμα λάιμ.
- Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.