Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
- Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, για περίπου 10 λεπτά.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Βάζετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνετε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
- Σουρώστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, πάνω από ένα μπολ.
- Καλύψτε το σιρόπι και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.